Om oss

Mitt plagg producerar och säljer prisvärda och billiga vårdkläder, för vård-och omsorgspersonal. Våra ledord är att plaggen ska vara Tidlösa, Sköna, Pålitliga och Prisvärda. Våra huvudsakliga målgrupper är personal inom vård-och omsorg, djurvård, tandvård, operation och hudvård. 

Mitt plagg grundades 1970 av paret Harry Emanuel och Gerd Hörnfeldt. Lars-Gösta Gustafson köpte företaget 1982 då verksamheten låg i Fränsta(Gullgårds skola), Västernorrland. Efter en kort tids verksamhet i Ljungaverk flyttades bolagets säte till Sundsvall år 1989. Samma år byttes namnet till Mitt plagg i Sundsvall AB. När Lars-Gösta Gustafson gick i pension 2009 tog dottern Lisa Johansson över företaget och driver det nu med bas i Sundsvall. 
Mitt plagg fortsätter att tillverka arbetskläder för svensk sjukvård. Företagets kapacitet är att sy och leverera mellan  250 000-300 000 plagg per år. Kläderna säljs till kunder som ställer höga krav på hållbarhet och livslängd. De största kunderna är tvätterier runt om i landet.

Produktion och tillverkning av våra vårdkläder sker i Bosnien, av företaget Bositex. Bositex, är certifierat enligt EN ISO 9001:2015.
Tillverkningen görs på legobasis, vilket innebär att Mitt plagg har mycket god kontroll på kvaliteten. Transport av material till Bosnien och återleverans av färdiga plagg till Sverige sker var tredje vecka.

Mitt plagg har sin bas i Sundsvall, mitt i Sverige. Här finns administration och webblager. Från Sundsvall skickas sedan plaggen ut i landet. 
Internetförsäljning av arbetskläder för vård och omsorg, www.mittplagg.se, startades 2007.
 

Brodyr
Hos oss kan du alltid få din personliga brodyr och tryck på dina arbetskläder då vi har nära samarbete med en brodyrfirma.

Snabba leveranser
För att kunna expediera alla beställningar snabbt har vi ett stort sortiment av produkter på lager.

Hör gärna av dig till oss, vi ser fram emot att få hjälpa dig. Våra öppettider är Måndag - Torsdag 9,00-16,00, Fredagar 9,00-14,00. Kontakta oss gärna på telefon 060-15 18 65. Välkommen!

Problem med att beställa
Ring till oss så skall vi hjälpa till att guida dig igenom butiken.

Saknas produkter
Som kund har du mycket att säga till om. Vi tar tacksamt emot dina förslag på förbättringar då vi alltid strävar efter att göra vår hemsida bättre och mer lättillgänglig för dig som kund.

Varmt välkommen, du är viktig för oss och vi ska göra vårt bästa för att du ska vara nöjd.

Med vänlig hälsning
Mittplagg