Köp & Leveransvillkor

Köp-och leveransvillkor

Allmänt.

Mittplagg i Sundsvall AB, org nr 556593-3669 ingår endast avtal med myndig person (18 år). Är man under 18 år krävs målsmans tillstånd. Avtalet ingås när du har godkänt din beställning. Därefter skickar vi en orderbekräftelse via e-post. I priserna ingår 25% moms. 

Beräknad leveranstid.

2-5 arbetsdagar. 

Leverans

Mitt plagg skickar alla brev och paket med Postnord eller DHL. Fast frakt, max 59kr.

Fraktfritt om du handlar för mer än 2000 kr

Transportskador.

Är paketet och/eller innehållet skadat när du får det, anmäl det genast på platsen. Kontakta därefter Mitt plagg om produkten är skadad.

Försening.

Vid eventuell försening har du rätt att häva köpet om du inte godkänner en ny leveranstid. Vill Du häva ditt köp på grund av fördröjd leveranstid och har förskottsbetalat återförs pengarna tillbaka till ditt konto inom 7 dagar.

Varan slut på lager.

Vårt lager stämmer till största del och om vara är slut meddelar vi det. Har ni förskottsbetalat återförs pengarna tillbaka till ditt konto inom 7 dagar.

Ångerrätt & byte.

Du har full ånger- och bytesrätt inom 14 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick med alla lappar och etiketter. Självklart får Du prova varan.

Outlösta paket.

Om Du inte hämtar ut ditt paket och paketet går i retur till Mittplagg debiteras Du med en administrativ avgift på 299 kr.

Byten.

Du står för returfrakten till Mitt plagg men vi bjuder på frakten på de nya plaggen. Om Du vill byta en vara fyll i returblanketten och bifoga den i paketet. Använd vår returfraktsedel som bifogats i din försändelse. Eventuell mellanskillnad betalas tillbaka.

Använd dig av bifogad retursedel och lämna in ditt paket på det utlämningsställe du hämtade ditt paket.

Återköp.

Om Du vill returnera en vara fyll i returblanketten och bifoga den i paketet. Du kan returnera dina varor till Mitt plagg inom 14 dagar och få pengarna tillbaka om du ångrat dig.  
Använd gärna vår returfraktsedel som bifogats i din försändelse.

Använd dig av bifogad retursedel och lämna in ditt paket på det utlämningsställe du hämtade ditt paket.

Reklamation/Fel.

Om Du reklamerar din vara på grund av en skada eller att vi felexpedierat din order kan Du välja mellan att få en ny vara eller full återbetalning. Kontakta alltid Mitt plagg innan du skickar tillbaka varan. Du når oss på telefon 060-15 18 65 (Vardagar mellan kl. 8-16 eller e-post info@mittplagg.se

Betalsätt

Alla varor förblir Mitt plaggs egendom tills dess full betalning kommit bolaget tillhanda. Alla försök till bedrägeri polisanmäls. Mitt plagg förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. 

Kredit/kontokort.

Du kan välja att betala online med ditt kredit/kontokort. Det tillkommer ingen bankavgift om Du betalar med kredit/kontokort. Om den inte är det förbehåller vi oss rätten att häva ditt köp. Vid genomförande av köp på sajten reserveras köpesumman på ditt kort/bankkonto. I de fall ditt kort är kopplat till ett bankkonto kan detta visas på olika sätt på kontoutdrag beroende på hur din bank valt att presentera reservationen. 

Klarna Faktura.

Handla nu - betala efter leverans! När Du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.


¤ Få alltid hem varan innan du betalar
¤ Betalningstid - alltid 14 dagar
¤ Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
¤ Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen
¤ Ladda ner dina fakturor från klarna.se
¤ Möjlighet till delbetalning

En aviavgift om 49 kr per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.50 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. 

Klarna Konto.

Delbetala från 50 kr/mån! Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

¤ Få alltid hem varan innan du betalar
¤ Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
¤ Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
¤ Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
¤ Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
¤ En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
¤ Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Allmänna villkor hittar du här
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här


Personuppgiftslagen.

PUL

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagande gentemot dig. Mitt plagg skyddar dina personuppgifter enligt PUL. Du har alltid rätt att se dina personuppgifter som finns registrerade hos oss. Om de är felaktiga eller ofullständiga har du rätt att få uppgifterna rättade eller raderade. Betalnings och personuppgifter sker genom säkra sidor på nätet.


Reservation & Force majeure.

Reservation.

Mitt plagg reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor i sortimentet. Mitt plagg reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger heller ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi gör allt vad vi kan för att få så bra bilder och beskrivningar som det bara går. Mitt plagg förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

 

Force majeure.

Mitt plagg är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.